donut.jpg

Uppdaterat: I Stockholm idag verkar däremot polisen spara på pepparsprejen. Kolla SvD. Denna gång handlar det om en restaurang som inte betalat ut lön som SAC satt i blockad.

Kors i taket! I dagens Sydsvenskan och HD läser jag om att länspolismästaren Eva Årestad Radner, i sitt yttrande till Justitieombudsmannen, anser att det var ”mindre väl övervägt” att använda pepparsprej i de flesta fallen angående polisens ingripande mot en facklig blockad i Malmö 2006.

Blockaden, som jag skrivit om innan när fallet var klart i Arbetsdomstolen, var riktad mot sushirestaurang Izakaya Koi på Lilla torg i Malmö.

Det som jag förvånas över mest är faktiskt att länspolismästaren faktiskt erkänner att polisen gjort något som helst fel. Var har kårandan tagit vägen? Vart är världen på väg? Det blir minsann ingen donut för henne, inte ens sushi.

Polisen använde sprej rätt friskt vid den blockaden, men verkar ha blivit förvånade när folk inte gav sig för det utan stod kvar i två timmar, vilket var vad man hade sagt att man skulle göra.

Nu dyker förståss frågan om konsekvenser upp, statens syn på våld mot strejkande arbetare är väl känd sen gammalt. Efter skotten i Ådalen fick kronans käcka soldater som knäppt fem arbetare mellan 7 och 3 dagar i obevakad arrest. Några ondsinta och elaka arbetare fick däremot ett par års straffarbete. Se där är borgerlig rättvisa!

Så jag har spaltat upp ett par troliga förslag till hur JO kommer att tillrättavisa våra sprejglada cowboys:

”Ajabaja”- kan eventuellt förstärkas med ett rättande finger om man vill ha en kraftigare dom.

”Lova att inte göra om det!”

”Om du inte är snäll tar jag ifrån dig batongen!” (ingen kommer iofs tro på ett sånt hot, men det kan förstärka allvaret i situationen).

”…” – Här spänner JO helt enkelt ögonen i konstapeln, tar eventuellt av glasögonen också.

Det var allt om det.

Dagens empati-pris kommer idag från Sydsvenskan artikel Hemlösa vräktes från koloniområde och det går till Christian Bucher, trädgårdsingenjör på Park- och naturkontoret för sina bevingade ord:

– Här har varit så mycket klagomål. Det har hänt att de bränner kablar på nätterna och en stuga har brunnit ner. Och sedan alla turistbussar som kör förbi. Du ser ju hur det ser ut, där är en sanitär olägenhet.

Det är ju åt helvete om turisterna skulle tro att det finns hemlösa i Lund. Man kanske kan säga att det är tyska fjällvandrare som gått fel?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Intressant.se? Klicka på länken i så fall

Läsvärt på bloggar: Copyriot garvar åt Johan “Stöl” von Holstein, redundans om Timbros förfall, Petter personligt om klass, slutstadium skriver så fingrarna glöder. Folkmakts nya Vitblogg, Kämpa tillsammans! nya textarkiv

Annonser