Om man kollar i ordboken under ”Usel” så borde man hitta Skånetrafikens logga där någonstans. Trots deras höga priser (som höjs regelbundet) klarar de liksom inte att leverera. Sönderstressade chaufförer är standard, de verkar få helt galna turer som dom måste köra som galningar för att hinna.

Helst skulle jag se att kollektivtrafiken var helt gratis (mer argument för det hittar du på plankas hemsida, glöm inte kolla in deras distro för en Ridin dirty-t-shirt) men det är fan sanslöst att man ska behöva betala fullpris när man står packade som sillar (samtidigt som det alltid går massa nästan tomma bussar ner till dom rikas områden).

Jag läser idag i Sydsvenskan om hur trångt och jävligt det är på Öresundstågen. Och inte nog med att det är trångt, Skånetrafiken förvärrar situationen också, när folk tog det sunda och förnuftiga beslutet att gå in och sätta sig i den halvtomma första klass-vagnen så blir de utkörda av en idiot till kontrollant (eller det heter visst ”värd”) och hotade med böter… Det är så jävla illa, ”Värden” tog dessutom en id-handling för en resenär och hotade med att inte lämna tillbaks den. Ibland undrar man om det bara är pressen från folks chefer som får dom att bete sig som idioter eller om idioter dras till uniformsyrken.

Chefen på Skånetrafiken ser inget problem med halvtomma rikemansvagnar samtidigt som folk står upp. Tro fan det, han är väl rik själv.

Min första ilskna tanke var att man skulle, på ett systematiskt sätt, sabba första klass-vagnarna – till exempel genom uppslitsade sätt och klotter (bara fantasin sätter gränser), för att på så sätt få dom att enbart använda vanliga vagnar. I kommentarsfältet till artikeln fanns dock ett bättre förslag. Signaturen Hans skriver:
Dags att agera och bli tuffare!
Jättebra kommetarer, att vi svenskar måste bli tuffare mot auktoriteter! (Någon borde starta en rörelse eller skola för detta syfte.) Och vad gäller Skånetrafiken borde man faktiskt organisera en grupptalan mot företaget, och sätta dit dem juridiskt. Eller vad sägs om vi alla systematiskt börjar sätta oss i första-klass, i protest?

Det där med juriden tror jag inte funkar, men att systematisk sätta sig i första klass gillar jag skarpt! Jag kan för övrigt rekommedera alla att läsa kommentarerna till Sydsvenskans artikel, många beskriver sin ilska och hur illa Skånetrafiken behandlar sina pendlare (Hur var det nu? Skulle vi inte övervakas också?)

Tycker du att detta är intressant? Tryck då här så får fler läsa det

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,