När man talar om att ta livet av andra människor, så brukar det heta att man ska köra ihjäl någon annan med bil. För då kommer man billigt undan. Det ligger inte så mycket sanning i det, för det absolut billigaste sättet att döda någon på måste rimligtvis vara att anställa någon och sedan ha ihjäl den personen i en arbetsplatsolycka. Det är ingen som upprörs av de pinsamt låga straffen heller, alla hemsidor som skriver engagerat om kriminalitet är så tysta, ibland blir det en notis i tidningen, det är visst en lika naturlig sak för en arbetare att dö på jobbet som att dö av ålder.

Sydsvenskan och Svd skriver idag i alla fall om att en man dött när han jobbade på kyrkogård, det blev fällande dom som blev 60 dagsböter och villkorligt för kyrkoherden och kyrkorådsordföranden. Kanske har rätten tänkt att han ska straffas av gud istället. Det är förövrigt hälften av det antal dagsböter som 70-åringen som örfilade en 12-åring fick. Så man kan anta att örfila 2 ungar är jämförbart med att ha en ihjäl en arbetare.

Annat:

När jag nästan dog på jobbet

Från Konfliktportalen.se: Anders_S skriver Gängkrigens årtionde, Jinge skriver Israel, ja vad säger man?, Kaj Raving skriver Öka antalet platser på läkarutbildningen, Cvalda skriver De jämna plågornas klagosång

Annonser