Tänkte skriva ett litet inlägg med länkar och citat om boken Tillsammans som kommit ut under hösten. Jag tänkte samla ihop länkarna här så jag hoppas kunna lägga till fler efterhand. Boken kan för övrigt köpas t ex på Radikal Distro och Adlibris.

Skumrask listar boken under Årets läsning 2009 och skriver såhär:
Det är inte i första hand för att få en fantastiskt läsupplevelse som jag då och då öppnar den här boken utan för att det är så jävla skönt att veta att det fortfarande pågår någon form av klasskamp därute. Boken handlar innehåller ett antal texter om hur arbetare exploateras, men vad viktigare är, också vilken form motståndet tar sig. Rekommenderas till alla som lönearbetar.

Yelah har Staffan Jacobsson skrivit den här recensionen:
Det här är en bra bok. En ny antologi texter om gemenskap och klasskamp på 254 sidor som jag läste tvärs igenom direkt. Språket är rakt och enkelt både i arbetsplatsreportagen och i de mer teoretiska avsnitten, och täcker det betydelsefulla decenniet 1998-2008. Om motstånd i arbetslivet och i den sociala fabriken, här och nu, i Sverige.

Den verklighet vi lever i formulerad med egna ord. Nya tider, nya kampformer. Direkt aktion, ansiktslöst motstånd, självreducering, arbetsplatsundersökning, massmilitans. Här steks det hamburgare, jobbas på terminal och placeras på Lernia – men sannerligen inte utan protester. Och den autonoma rörelsens historia från 1948 (!) via den italienska operaismen och fram till idag, mycket koncist och intressant berättad. Det nya proletariatets kreativitet är tillsynes omätlig, och det klasslösa samhället byggs tålmodigt upp genom mikrokonflikter och små positionsförskjutningar, genom gemensamma erfarenheter och kamratskap i kampen; av dom som vill ha allting. Fil. dr. Andrés Brink Pinto har skrivit ett utmärkt förord som introducerar läsaren i centrala begrepp, och Prole.info/Pluribus har gjort en snygg produktion. Köp den och läs den och låt dig peppas i klasskampen!

Tidningen Framåt! har också intervjuat oss, men den får ni allt surfa iväg och läsa, för det är för långt för att citera. Men som en teaser kommer sista frågan:
Vem ska läsa boken?
Alla som inte är nöjda med det här samhället eller sitt jobb, alla som är nöjda med det här samhället eller sitt jobb. Folk som är intresserade av förändring och en samhällsdebatt om lönearbetet och kapitalismen.

Sen har Anders Carlsson på Proletären citerat oss ur sitt sammanhang också, nämligen då han kritiserar ”anarkismen”. Jag har delvis svarat på tramset på socialism.nu.

En ärligare och grundligare genomgång och kritik går istället att hitta hos Arbetarmakt. Den gäller den autonoma rörelsen i stor med fokus på Kämpa tillsammans! och Allt åt Alla.

Uppsala Fria har gjort en intervju i samband med boksläppet i Uppsala, men den verkar inte längre finnas på internet.

Nog om det, för den som undrar vad jag själv läser nu efter jul så är det American Gods av Neil Gaiman

Från Konfliktportalen.se: Jinge skriver ?rettiwT röfraV, L. O. Kristoffer Ejnermark skriver God jul kamrater!, Kaj Raving skriver Arbetarna beredda att ta strid mot inhyrd arbetskraft, Johan Frick skriver Det ärliga svaret, Anders_S skriver Vem äger egentligen Geely Automobile?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser