så det kanske inte är så konstigt att företagshälsovården ska få ge influensavaccin? Det är bara att hoppas man slipper svininfluensan. För vem vågar riskera att bli sjuk? Pratade nyss med att arbetskamrat som fått sjukpenningen indragen av Försäkringskassan. Han är 59 år och jobbar halvtid och hade sjukpenning för resten, men nu ska han visst söka nytt jobb – tjena, vem anställer en pigg kille på 59 jordsnurr och förstörd kropp?

På Umas (Malmö Allmänna Sjukhus) är många duktigt förbannade – inte bara för skit som att de ska få jobba varann helg och att, om nu influensa nu är så allvarligt som man säger, man inte har tagit bort karensdagen (den borde såklart bort i alla fall men jag såg just att mäklarna slipper den nu… Gött att veta att man känner sig trygg vid husköpet medan syrrorna går och hostar). Umas vill säga upp ca 500 anställda, har totalt anställningsstopp, färre vikarier, ändrade arbetstider, omplaceringar, vill tvinga arbetstagarna att arbeta varannan helg.

Frågan blir såklart vad Vårdförbundet gör? Och svaret kanske förbryllar den som trodde facket var till för att kämpa för medlemmarnas intressen. Här är några axplock ur deras sjukt idiotiska höstprogram:

Välkommen på svampexkursion!
Vårdförbundet anordnar svampexkursion på två olika platser i Skåne den 27 september. ( Iofs en bra idé – man kan ju dryga ut sin pisslön med att plocka svamp…)

Världsreligionernas Skåne
Välkommen på föreläsning om Världsreligionerans Skåne samt rundvandring på Islamic Center i Malmö. Upplev världsreligionerna med hjälp av en multireligös guide och den multireligiösa resväskan!

Inbjudan till lunchmöte drop in-föreläsning den 16 september, Helsingborgs lasarett
Ingrid Fröderberg, barnmorska vid förlossningen Helsingborgs lasarett berättar om ett studie- och forskningsbesök i Bangladesh om bengaliska mödrar, graviditet, förlossning och barnhälsovård.

Välkommen på en intressant föreläsning om rättvisemärkt den 28 september

Lyckad träff med pensionärsmedlemmar

Ledarskapsdag för chefer
Nu är höstens Ledarskapsdag inbokad den 11 november 2009 på Europaporten i Malmö.

Ja, kamrater, med en förtrupp som Vårdförbundet är det inte att undra på låga kvinnolöner.

—————————————————————————————————————–

Nåväl, på lördag ska iaf jag demonstrera mot nedskärningar i den offentliga sektorn

Demonstration mot nedskärningar i den offentliga sektorn

Malmö Kommun ska spara 200 miljoner under 2010 plus en procent i samtliga verksamheter. Den offentliga vården drabbas hårt: anställningsstopp och nedstängda enheter är följden. I skolorna sparkas speciallärare och de allra mest utsatta eleverna drabbas.
Nu är det nog!

Tid: Lördagen 5/9, kl. 15.00
Plats: Stortorget, Malmö

Arr: Stödgruppen för Knäbäcksgångens LSS-boende

Och glöm inte att läsa om att MOTSTÅND LÖNAR SIG!

Övrigt: Dn1 Dn2 Dn3

Från Konfliktportalen.se: Anders_S skriver Regeringen fattar miljöfientliga beslut, andread0ria skriver Plötsligt händer det!, Jinge skriver Israel kapade Arctic Sea, Cvalda skriver Going postal till sverige/så går det när man avskaffar LAS, Bo Myre skriver Lyssna på (sen)sommar med anarkisterna #3!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Annonser