Debatten om Reclaim Rosengård har mer och mer kommit att handla om polisen och dess roll i samhället. Det här inlägget ska få funka som ett diskussionsunderlag tänkte jag. Det är ursprungligen ett flygblad som gavs ut av gruppen Autonomt Motstånd som fanns i Malmö ungefär 1997-2003:

Om du ser någon få stryk utav polisen -vad tänker du då?
Att det antagligen är rätt åt dem?
Att polisen skyddar dig?
Eller blir du förvånad över att polisen är brutal?

Polisens brutalitet mot människor är inget nytt och inte heller förvånande när man tänker på vem det egentligen är som polisen ska skydda.
Polisens roll i samhället bestäms av kapitalisterna som styr och bestämmer lagarna. (Politikernas roll är bara att organisera samhället efter de rikas önskemål.) När andra sätt att disciplinera folket inte räcker till använder den härskande klassen polis och militär. Det år därför så lite resurser läggs på att sätta fast åldringsrånare, våldtäktsmän och ekonomiska brottslingar. Desto mer resurser läggs på att skydda de rikas ägodelar. En tjuv från arbetarklassen får sitta på kåken medan en tjuv från överklassen får fallskärrnsavtal!

BEHÖVER VI FLER POLISER?
Vårt svar är NEJ! Att polisen inte prioriterar sexuaIbrott, eller brott mot arbetare och invandrare är inte för att polisen har lite pengar utan för att pengarna satsas på att skydda de redan rika. Orsaken till att polisen misshandlar och trakasserar invandrare, ungdomar och missbrukare, men t.ex. skyddar nazisternas manifestationer är inte för att dagens polis fungerar dåligt, utan för att det är så den fungerar!

ELLER FÄRRE?
Att bara ta bort alla poliser är ingen lösning. Om vi såg till att polisen jagades bort från våra kvarter måste vi ha något annat istället. Istället för överklassens ordning och lag måste vi sätta våra egna lagar och vår egen ordning. Till exempel så har vanligt folk på Irland gått samman för att köra bort heroinlangare från sina stadsdelar. Genom att hålla ett vakande öga på pedofiler och andra våldtåktsmän kan vi tvinga dem att sluta.

INGEN POLIS – ARBETARMILIS!
Detta flygblad är gjort av Autonomt Motstånd. Vi är en grupp revolutionära socialister som kämpar utomparlamentariskt och utomfackligt för ett klasslöst samhälle utan förtryck. Vi arbetar även med andra frågor än polisbrutalitet.

Bloggat: Salka har skrivit och kolla även in de tjusiga affischerna som Skumrask lagt upp.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser