Vi lever i en värld där några få har betydligt mer än den stora massan och där staten gör det så enkelt som möjligt för dessa få att leva i egna reservat. Bellevueborna till exempel har 9 gånger mer yta per invånare än Möllanborna. MKB subventionerade hyrorna i Västra Hamnen med 10 000 per lägenhet och månad. I många andra delar av stan skiter fastighetsägare i sina hyresgäster och fösöker bara plocka ut så mycket som möjligt i vinst av hyran vi betalar.

Ibland tar man de förhållanden som man lever under för givna och tänker att det måste vara så. Här är några frågor som du kan fundera på. Diskutera gärna med dina grannar. Måste det verkligen vara såhär?

Hur stor del av din hyra blir ren vinst för dem som äger huset du bor i?

Hur mycket lånar du ut till din hyresvärd varje år (vi betalar
ju hyran i förskott)?

Var bor de eller den som äger huset du bor i?
□ I ditt hus/område
□ I överklassdjungeln
□ Någon annan stans långt borta från dig och dina grannar

Det här frågeformuläret delar Förbundet Allt åt Alla ut idag på Möllevångsfestivalen, man kan gå till deras bokbord som ligger utanför Parkmöllan, utmed cykelvägen. Där kan man även skriva upp sig om man är intresserad av deras safari till överklassdjungeln, samt hämta ett gratis ex av häftet om stadsdelsmotstånd.

Nyheter som berör ämnet:
SVD om hur Stockholms grönytor krymper.

Från Konfliktportalen.se: Björn Nilsson skriver En ny parad, Jinge skriver Självklart reagerar Iran, kimmuller skriver Vestas stänger hellre istället att möta protester, Anders_S skriver Minskad rättsäkerhet inte rätt väg att gå

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser