Folk är, med rätta, upprörda över den usla kvalitén på sjukhusmaten, den innehåller en massa tillsatser och smakar kasst, man blir visst mest sjukare av den. Efter att ha jobbat några år på storkök så kan jag ju inte säga att jag är förvånad. Det är så det är, eller rättare sagt, det är så det blir när man sätter pengar före människor. Sodexho eller sjukhusledningen eller politikerna vet alla vad som händer, man kan inte lägga ner de lokala köken, spara massor med pengar och flytta allt till större och större enheter utan att maten blir sämre.

Besparingar kostar, och det är vi som får betala, vi som ligger på sjukhusen, som jobbar i köken, vars barn är på förskolorna. Kom inte och säg att ni inget visste sen.

Eller för att citera en av Svenska Dagbladets artiklar:
Tommy Cederholm menar att det enda starka argumentet för att centralisera produktionen av sjukhusmaten är ekonomin.

– Allt annat talar för att laga maten så nära patienten som möjligt. Med produktion på distans är det svårare att få en bra mat.

Precis som att DN och SVD har någon jävla anledning att gråta krokodiltårar, detta är konsekvenserna av en politik de själva har förespråkat i åratal. Själva sitter väl de rika svinen på privatsjukhus och käkar anklever medan deras ungar är på privata dagis med en anställd kock på 15 ungar.

När jag jobbade på sjukhus var vi 4 tjänster som lagade mat till 22 avdelningar, sen fick vi 7 avdelningar till, allt det här har också gjorts möjligt genom lagar som t ex tillåter längre varmhållningstider (om jag inte minns fel kör man nu mat från Örebro till Lund…).
Läs mer om detta under Gula rosor från chefsjäveln.

Intressant?

Det är inte heller svårt att dra paralleller till skador i kollektivtrafiken i Skåne, busschaffisarnas pressade scheman gör att de startar körningen innan alla hunnit sätta sig och dom kör som tokar, vilket såklart resulterar i att folk skadar sig då och då, allt för att spara pengar. Besparingar kostar, men vem får betala?

Media: SvD Svd Svd Svd Svd

Från Konfliktportalen.se: Anders_S skriver Könsrelaterade aborter kan inte förbjudas, Jinge skriver Wanja, lämna LO också!, Björn Nilsson skriver Finanspolitiska rådet mot regeringen, kamratwot skriver Fina, rara, söta internet

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annonser