Det var någon som sa att det finns en himla massa socialdemokratiska väljare, men de frågar sig om SAP är ett socialdemokratiskt parti. Med andra ord att problemet för S och Mona Sahlin är att de inte för en socialdemokratisk politik. Nu är jag inte sosse i vilket fall som helst men tror att det kan ligga något i det. Men jag tror heller inte det är så lätt som att de bara kan ändra kursriktning, ska de administrera staten idag kan de helt enkelt inte föra den gamla klassiska politiken med hög produktivitet och ökande reallöner, dagens kapitalister är nämligen inte intresserande av en sådan klasskompromiss – och med minskad industriproduktion så minskar också möjligheterna för välfärdsstaten.

Hela det här resonemanget spelar dock inte mig så stor roll just nu, jag motsätter mig nedskärningar i vilket fall som helst, våra behov av vård och omsorg försvinner inte för att kapitalet krisar.

Så hela socialdemokratins kris får idag exemplifieras med att sossarna i Malmö gör en helt omänsklig nedläggning av LSS-boendet Knäbäcksgången, man splittar på detta sätt upp 5 boende som bott ihop i en herrans massa år. Men jag tror inte det är för sent, det tror inte heller ett gäng anhöriga och vårdarna som kallar till motstånd. Läs vårdarnas blogg – Knäbäcksgången.

De bjuder in till protest mot beslutet:
Protestera tis 5 maj kl.18.00!

Katrin Stjärnfeldt Jammeh, ordförande för sociala resursnämnden och ytterst ansvarig för nedläggningen av vår arbetsplats, kommer till FUBs lokaler (Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning) på Lorensborg i Malmö för att svara på frågor.

Kom dit och visa ditt missnöje för deras beslut.

Tisdagen 5 maj, kl. 18.00

Lorensborgsgatan 8 i Malmö
———–
Hjälp oss att protestera mot nedläggningen av gruppboendet Knäbäcksgången i Malmö

På Knäbäcksgången bor fem personer, med utvecklingsstörning, i åldrarna 35-50 år. De har bott ihop i många år, några av dem i stort sett hela livet. För 15 år sedan fick de ett nytt hus, det gamla skulle renoveras, och nu är det dags att renovera huset igen. Hur byggde man? Sociala resursnämnden har beslutata att det är för dyrt att renovera huset och beslutade iställer att flytta ut de boende när det blir lediga platser i andra gruppboenden. Beslutet är fattat på ett dåligt underlag och ingen hänsyn har tagits till behoven hos dem som drabbas av beslutet. Det framgår även att man behöver huset för utbyggnad av barnomsorgen.

Det har gjorts uttalanden, från tjänstemän, som att det är slöseri med skattebetalarnas pengar att lägga dem på den här gruppen, vilket säger en hel del om synen på människor med utvecklingsstörning.

Hjälp oss att protestera mot nedläggningen genom att maila eller ringar till ordföranden i sociala resursnämnden, Katrin Stjärnfeldt Jammeh.

Katrin.stjernfeldt-jammeh@malmo.se
tfn 0725-79 97 01

Tack från
Jessica, Urban, Sasa, Marianne och Aris

Har du frågor, ring Eva: 0734-43 81 14
…………

Tidigare inlägg:
Motstånd lönar sig

Info om nedläggningen:
Sydsvenskan1 Sys2

Sossarnas kris: DN1,SVD1,SVD2,Dagens Arbete1,DN2,SVD3,

Från Konfliktportalen.se: jesper skriver Johan Lindman från Antirasistiskt forum, kamratwot skriver Angående ipred.., Luddigt och Logiskt i Politiken skriver Internet och den unga sexualiteten, H Palm skriver Agere contra., Björn Nilsson skriver Att hoppa av, Baskien Information skriver Juana Chaos får hjälp av FN expert, ETA medlemmar på flykt

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser