vd

Man kan tro att titeln på det här inlägget antyder ytterligare ett lågt och fult påhoppet på en av samhällets stöttepelare. Men så är inte fallet, jag menar att min chef rent bokstavligen luktar illa. Han rotar nämligen i sopor. Än så länge har det inte gått så långt att våra soptunnor är övervakade på elektroniskt väg, utan vi har good ole fashioned low-tech rotande i soporna.

Anledningen är såklart pengar. Chefen misstänker, med rätta, att vi ibland slänger förpackningar där allt inte är helt slut, eller att vi struntar i att promenera iväg och sopsortera. Vad är då anledningen till detta omoraliska och miljövidriga beteende från slavarnas sida? Svaret är lika enkelt som självklart – vi bryr oss mycket lite om företagets pengar, miljön kanske vi bryr oss lite mer om, men miljöhänsyn används mest som ett hycklande ideologiskt slagträ mot oss på golvet. VD´n helikopterresor eller lyxbåt bryr man sig inte om men fy satan om man glömmer att släcka lyset!

Intressant?

Först fick städ en slev av slängen när vår glada dumpster diver hittade en klorinflaska med 1 matsked kvar i, den ska stå upp-och-ner i en halvtimme och sedan skrapas ur kan man tänka. Sen var det the forces of evil i servisen som hade slängt 3 halva citroner som man kanske kunde få ut några klyftor till av…

Det positiva med tramset är ju att det är just högsta byfånen som håller på med det här. Den miljöutbildning vi hade i höstas var nämligen till för att vi skulle övervaka varandra, något som vi inte har gjort. Hade vi gjort det hade det skapat splittring hos oss.

Rent allmänt kan man fundera på om det här med ”miljööön” används som ett ideologiskt slagträ i klasskampen – vi ska jobba och slita och sätta oss själva i sista rummet, långt efter miljön, nationen, företaget, samhället eller fan och hans jävla moster.

Sen undrar jag om jag hade kunnat hålla minen om jag gett honom en deodorant i present. Förmodligen inte.

Dagens tips är Polkagrisarnas wiki.

För övrigt har Expressen just nu en serie om övervakning på jobbet, där kan man bland annat förstå varför Kim Müller är ett hittepå-namn:

Exp1, Exp2
Svensson tipsar om hur man kollar om man är kollad på internet.

Från Konfliktportalen.se: Björn Nilsson skriver Morgonfunderingar om SD och lekstugan hos Mohamed Omar, boladefogo skriver Den palestinska övärlden, totalavloning skriver Total Avlöning 14/4 Extra Allt., slutstadium skriver Varsamheten, 1915 skriver Manualer i Svenskt motstånd, Björn Nilsson skriver Neofascister på väg mot EU-parlamentet

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser