Här kommer ett inlägg från Ebba samt info om var och när de olika demonstrationerna helgen 6-8/3 i Malmö kommer starta.

Matchen pågår varje dag
Det börjar dra ihop sig till match. Match mellan Sverige och Israel, mellan två rasistiska stater där den ena bombar dem som förtrycks medan den andra genom sin tystnad ger sitt medgivande. Och passande nog skall matchen hållas i Malmö. Vår stad med sitt stora antal palestinier och med sin öppet rasistiska poliskår.

Många har höjt sina röster och påpekat att det bara år en tennismatch, att sport och politik inte har med varandra att göra. Men det är inte bara en match. Att bjuda in Israel till vad som helst är politikernas sätt att visa sitt förakt för alla dem i Malmö som flytt därifrån. Deras sätt att säga att sport är viktigare än människors rättigheter till ett liv utan förtryck. Och att protestera mot matchen är att visa att vi inte låter oss köras över. Att solidaritet är viktigare än sport.

Malmös politiker och kapitalister vill sätta Malmö på kartan, vill att staden skall synas i världssammanhang. Deras sätt är segeltävlingar och tennismatcher. Vårt sätt är att visa att det går att protestera mot den imperialistiska världsordningen. 6-8 mars gör vi det genom att stoppa matchen Davis Cup-matchen. Det är vi som bestämmer vilka som skall bjudas in till vår stad. Det är vi som bestämmer hur världen skall se på Malmö. Det är VI som bestämmer.

STOPPA MATCHEN!

Länk till Det är vi som bestämmer och Stoppa matchen!

Demonstrationer:
6 mars – 23.00 Möllevångstorget – Ta natten tillbaka! Endast för kvinnor.
7 mars – 11.00 Stortorget – Stoppa matchen! Stor satans demonstration.
8 mars – 15.00 Möllevångstorget

Sen har jag inte riktigt fattat om det ska vara någon protest mot invigningen den 6/3 klockan 15.00 vid Baltiska Hallen, men håll ögonen öppna.

Intressant?

Bloggat: Röda Malmö, Röda Berget, Svensson
Media: SDS, SVD, AB, Sys2
Sys1/a>

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Bloggat om annat: Dom ljuger om spänningens strategi och Global Intifada.

Annonser