Nu kommer här del 2 i min serie med berömdheter som ger tips inför arbetslivet, som bekant var del 1 Ingemar Stenmark om utvecklingssamtal.

Ernst-Hugo skulle blivit 80 år den 12 december men dog för tio år sedan. Min favorit anekdot om honom är när han på ålderns höst promenerade omkring i Gamla Stan i Stockholm och då upptäcktes av en busslass japanska turister som glatt började filma och fotografera honom, Ernst-Hugo flippade och skällde ut dom efter noter för integritetsbrottet, detta gjorde dock japanerna ännu lyckligare då de trodde att han gjorde sin berömda Dr Helmer från Riget.

I vilket fall som helst, personalmöte (eller APT) är kanske en av de absolut tråkigaste uppgifter som finns på jobbet. För det mesta brukar jag sitta och tänka ”hoppas det tar slut snart, hoppas det tar slut snart” oavbrutet. På vårt förra APT så somnade praktikanten, som varit orutinerad nog att gå dit, ett misstag han inte lär göra om.

Våra APT brukar gå till så att högsta chefer tråkar ut oss med siffror, men eftersom det inte finns någon koppling mellan vår usla lön och företagets miljonvinster är det lite svårt att känna något annat än småaktig bitterhet, speciellt när han med bekymrad min nästa månad kan tala om att vi behöver spara (”men hallå! Förra mötet berättade du om våra storslagna vinster som fick Krupps guldår under Hitler-tiden att verka som småslantar?”).

Tycker du att detta är intressant? Tryck då här så får fler läsa det

Ibland kan det dock bli livat, vid ett möte hade vi snackat samman oss över en fika och hade en del gemensamma åsikter och krav att vädra, ni vet, klassorganisering. Det är väl de ösiga personalmötena man går och längtar efter, lite som en heroinist drömmer om första silen.

I alla fall, klippet med Ernst-Hugo är från Riget, och i det så beter han sig föredömligt inför de tramsiga försöken till team-building.

Och även om Ernst-Hugo är klippets stora stjärna uppskattar jag även de andras motvilliga och tafatta deltagande.

I övrigt:

Dagens första skratt fick jag när jag insåg att de lundensiska ockupanterna som igår blev utslängda inatt har gått in i TVÅ hus istället. Läs mer – SyS1 och följ Motkrafts liveuppdatering

I Danmark pågår en konflikt mot en restaurang där två svenska anställda fått sparken, man har bland annat använt sig av en ”sit-in” som är en intressant kampform, den går ut på att sympatisörer till de fd anställda sitter på restaurangen utan att beställa någon och istället snackar med de anställda, krögaren tjänar inget men man samlar in pengar för utebliven dricks till personalen. Läs mer på Modkraft.

Bloggat – Vardagspussel, Postverket har uppdaterat, Cvalda, Kolla.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annonser