Läser i dagens Sydsvenskan att ockupanterna på Smultronstället i Lund får stanna ett tag till, men samtidigt säger ju kommunen inte hur länge det gäller och inte att de tänker förvarna innan en avhysning.

Något jag fick mej ett gott skratt åt i artikeln var att de mötesvana ockupanterna hade efterfrågat en dagordning innan mötet men fått svaret att någon sådan fanns inte, ack, vilken kulturkrock mellan ungdomar och kommun…

Något annat som var roligt var det mobiliseringsmeddelande som Smultronstället skickade ut – ”KOMMUNEN VAR PÅ HUSET IMORSE OCH HOTADE DE BOENDE OCH SA ATT OM DE INTE KOM NER PÅ MÖTE I EFTERMIDDAG SÅ SKULLE DE INTE VARA LIKA TREVLIGA I FORTSÄTTNINGEN!” – man ser liksom framför sig hur en fetlagd kommunpamp kommer ner och väser från mungipan ”Kom på möte, annars blir det inte trevligt….”.

Ockupanterna fick inte igenom att de skulle få tillgång till vatten och el (och betala driftskostnaderna själva) så vatten har de inte men el har de fortfarande som jag förstått.

Men i alla fall trevligt att de får stanna ett tag till.

Tycker du att detta är intressant? Tryck då här så får fler läsa det

Sen kan jag rekommendera alla att ha en riktigt ösig första vecka i november nere i Malmö och Lund.

Först ut är Allt åt Alla! som ordnar en aktion mot privatisering av vården –

Fredag 31/10

Vårdval Malmö
Aktion mot privatisering av vården
Samling 1630 utanför Capio Cityklinik (vid Hansakompaniet).
Fredagen innan Vår Makt börjar samlas vi för att visa vad vi tycker om företag som vill göra profit på vårt vårdbehov. Privatiserad vård innebär inte för oss ökad valfrihet utan att våra gemensamma lösningar säljs ut.
Det blir musik, tal, flygblad och andra aktioner. För mer info senare kolla deras hemsida.

Lördag 1/11

Då är det dags för demonstration i Lund för bostäder åt alla på Stortorget med samling kl. 19.00.
Kom dit och kräv hus och stöd Smultronstället.

Lördag-söndag 1-2/11

Den 1-2 november är det dags för Vår Makt-konferens i Malmö. Lokalen heter Panora och ligger på S:t Gertrudsgatan 4, nära centralen. Det är en klasskampskonferens som mest är intriktad på arbetsplatsen, med bl a diskussioner om vårdstrejken, ”strejkskola” och krisen.

Kolla programmet här: Vår makt.

Måndag-torsdag 3-6/11

Rättegång mot  Malmö 26, med dagliga aktiviteter runt omkring. Stöd de åtalade strejkvakterna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

För övrigt välkomnar jag också det nya bokcafét i Kalmar.

Annonser