I en rad artiklar i de senaste dagarnas Sydsvenskan har tidningen visat hur det kommunala bostadsbolaget i Malmö (MKB) konsekvens satsar på de rika. Med pengar som dom dragit in i arbetarklassområden. Det här är inte något nytt egentligen utan något som pågått i många år.

Det är kanske inget att förvånas över, visst försörjer vi och har alltid försörjt överklassen, vi jobbar för dom – får kanske ut en bråkdel av värdet vi jobbar ihop och dom tar resten och köper kokain för. Men det är ändå så att jag upprörs när vi också sponsrar deras boende genom hyran och skattesedeln. De tar alltså ut en överhyra i våra områden och sänker hyran för de rika svinen, vi står med mögel i badrummen, trasiga skåpsluckor och annan skit som inte åtgärdas och dom får sänkta hyror och nya guldkranar på muggen – det är så man vill spy. I det här fallet sponsrar vi dom också genom att det kommunala bostadsbolaget är uppbyggt av pengar från skatten. Ser man på MKBs vinstavkastning är det som att göra en liten geografisk klassresa i Malmö man startar Holma och Rosengård, passserar Lorensborg och fortsätter till Västra Hamnen och Fridhem.

Där jag bor får vi höra att mögel i badrummen ska åtgärdas genom att man kaklar vilket skulle innebära en standardhöjning så det läggs 300 extra på hyran varje månad – inse hur mycket pengar det blir på ett par år? Samma pris är det för att få nya luckor till köksskåpen – 36000 på tio år, är de jävla luckorna helgjutna i guld eller vad? Då ligger det såklart nära till hands att byta dom själv för en eller två tusenlappar och hoppas att fastighetsägaren inte märker den ”standardhöjningen”.

Som hyresgäst har man nästan inga rättigheter eller legala möjligheter att kämpa, det har sossarna sett till. Hyresgästföreningen är ju ett större skämt en facket. Eftersom man byggt upp kommunala bostadsbolag så kan ju inte hyresgäster ha några rättigheter gentemot dom, hur hade det sett ut? För staten och kommunerna är ju så snälla och står liksom på arbetarklassens sida i Sverige – i min röv.

Att trångboddheten i våra slitna områden kommer leda till en del brända bilar och soprum är ingen vild gissning, det är bara att hoppas att man inte bränner bilar i sina egna områden utan tar en liten promenad till stadens rikare områden.

Men det krävs nog lite gammalt hederligt stadsdelsmotstånd – organisering och protester. Så småningom ska jag försöka få ur mig något om de organiseringsförsök jag själv varit inblandad i också.

Tycker du att detta är intressant? Tryck då här så får fler läsa det

Sydsvenskans artiklar: S1 S2 S3 – tidigare – S4 S5

Läs även: Svensson om volvoarbetares åsikter om varslen, Ett hjärta rött om tillväxt och klassklyftor, Kolla om FRA, Acidtrunk har roliga bilder på liberaler.

Konflikt: Guldfiske,AK, Vida Latina

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,