Den första december 2006 genomfördes en blockad mot Izakaya Koi i Malmö som ett led i den konflikt som pågick mellan restaurangen och SAC, polisen valde att ingripa med pepparspray och arresteringar och de plockade 26 strejkvakter. Nu börjar det dra ihop sig till åtal och därmed även en motkampanj och en insamling för att stödja de åtalade. Det tillhör inte vardagen att blockadvakter blir arresterade i det här landet (utanför Malmö i alla fall) och åtalet är både historiskt och politiskt intressant då det pekar mot en offensiv gentemot effektiva kampformer. För övrigt har det i Malmö/Lund-trakten prövats andra kampformer än blockad mot restauranger på sistone, bland annat att man ”ockuperar” ett ställe genom att helt enkelt gå in och sätta sig och inte beställa (eller beställa vatten som man sitter och sörplar på) – nöden är uppfinningarnas moder!

Stödfest i Malmö 5 juni
Bodoni
Bergsgatan 20, Malmö

På scen kl 22.30: Grioa
Inträde: 40 kr

Direkt stöd på plusgiro: pg 80 99 23-6

Den stiliga t-shirten (på bilden högst upp) kommer förmodligen bli inneplaggen på Lilla Torg i år och kan köpas på Bokhandeln Info i Stockholm och hos Malmö LS.

Läs mer om händelsen och åtalet på stödsidan. Mina tidigare poster om fallet: Koi1, Koi2, Koi3

Intressant? Klicka på länken i så fall.

Roligast: Cvalda snor dyra prylar av brats.

Läs på konfliktbloggarna: Jordränta, Syrran, Petter, Mllstrm, Slutstadium, Autonoma Kärnan, Läs Petter 2, reciprocity, guldfiske

Andra bloggar: Ett hjärta rött, Svensson, idealitet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser