Idag slås portarna upp till Kim Müllers blogg. Det ämne som mest kommer behandlas är arbetslivet – åsikter, betraktelser, berättelser.

Syftet med den här bloggen är dels att förstå vad som händer på våra egna arbetsplatser, men då inte bara som enskilda arbetare utan som en del i den sociala relationen som kapitalismen utgör. Och utifrån den förståelsen kunna agera och reagera tillsammans med andra arbetare.

Men syftet är även att sätta det som händer på våra arbetsplatser i ett större sammanhang och se mönster som är generella. Vi är intresserade av vilka förändringar som sker i arbetslivet, men inte utifrån ett statistiskt intresse utan för att se hur det påverkar möjligheterna för klasskampen.

Vi vill visa att du inte är ensam om vad som händer dig. Det är lätt att, i dagens individualiserade samhälle, tro att ens situation är unik, och alla andra trivs utmärkt i ekorrhjulet. Men vem tycker inte, åtminstone ibland att jobbet är meningslöst, trist och att det finns betydligt bättre saker att ägna sin dag åt.

Texterna här är författade av Kim Müller. Det är inte en person utan många. Vi har valt att, under det namnet, anonymt beskriva vad som händer på våra arbetsplatser för att inte riskera att utsättas för repressalier. Vi vet att vi skriver det som många upplever men inte vågar tala om.

Kim Müller

Annonser